Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΑΔΑΝΑ ΚΕΜΠΑΜΠ




Υλικά συνταγής
500 γρ. αρνί σε κιμά
400 γρ. μοσχάρι σε κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια βούτυρο ανάλατο σε κομματάκια
2 κουταλάκια πιπέρι μαύρο
Παρθένο ελαιόλαδο ή λιωμένο φυτικό βούτυρο
2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο κορίανδρο
2 κουταλάκια κύμινο
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
4 πίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τον κιμά του αρνιού και του μοσχαριού, το βούτυρο, τον κορίανδρο, το κύμινο, το πιπέρι και λίγο αλάτι. Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά και το ένα κρεμμύδι, τα ψιλοκόβουμε, και έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά. Στη συνέχεια, με βρεγμένα χέρια, ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας.
Πρέπει να σκεπάσουμε το μείγμα του κιμά και να το αφήσουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να «δέσουν» τα υλικά. Λίγο πριν περάσει μία ώρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεμπάπ στη γνωστή μορφή τους (δηλαδή περίπου 15 εκατοστά μακρυά και 5 εκατοστά παχιά).
Έπειτα, ψήνουμε τα κεμπάπ στη σχάρα ή αν δεν έχουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο σε μεγάλη θερμοκρασία (200 βαθμούς) για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι μαλακά (ή ελαστικά) στην αφή. Προσοχή: ανάλογα με τη θερμοκρασία, πρέπει να γυρνάτε συνέχεια τα κεμπάπ για να μην καούν!!!
Παράλληλα, με ένα πινέλο αλείφουμε τις πίτες με το ελαιόλαδο ή το φυτικό βούτυρο και τις βάζουμε σε σχάρα ή τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.
Τώρα, είμαστε σχεδόν έτοιμοι! Κόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι σε ροδέλες, και φτιάχνουμε τις μερίδες μας σε μεγάλα πιάτα που καθένα περιέχει τα εξής:
• 1 πίτα (κομμένη στα τέσσερα),
• 1-2 κεμπάπ
• λίγες ροδέλες κρεμμυδιού και λίγο μαϊντανό.
• Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ψημένη ντομάτα.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ
4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου