Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΧΑΜΠ ΕΛ ΓΙΟΖΕ (ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙ)




Χαμπ ελ γιοζέ (καρυδοκεφτέδες)
Υλικά για 4 άτομα :
150γρ. καρύδια τριμμένα
50γρ. φρυγανιά τριμμένη
½ κ.κ. κύμινο
1 κ.κ. ταχίνι
½ κ.κ. πιπέρι καγέν ή τσίλι σε σκόνη
50γρ. σουσάμι
λίγο λάδι ελιάς
1 πρέζα πάπρικα
1 κ.κ. φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη(προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το σουσάμι ώσπου να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα κυλάμε πάνω στο σουσάμι ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνεια τους. Προτού σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με πάπρικα και μέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου