Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΜΠ


Υλικά

* 8 μεγάλα μακρόστενα μπιφτέκια ή κεμπάπ ή 8 μεγάλα σουβλάκια
* 1 κουτί σάλτσα ντομάτα
* μυρωδικά της επιλογής μας όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα (ό,τι από αυτά θέλουμε)
* 1 μικρό κρεμμύδι
* 1 κ.γ. πάπρικα
* καυτερό πιπέρι όσο θέλουμε
* αλάτι
* λίγο λάδι
* 1/2 κιλό γιαούρτι


* 4-8 πίτες για σουβλάκια
* πάπρικα, αλάτι, λάδι


1. Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα.
2. Αλοίφουμε τις πίτες με λίγο λάδι, αλάτι και πάπρικα. Τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε για λίγη ώρα, από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά, ίσα να μαλακώσουν. Δεν τις αφήνουμε πολύ για να μη γίνουν σκληρές και τραγανές. Μπορούμε να τις κάνουμε και στο γκριλ.
3. Βάζουμε σε ένα πιάτο την πίτα, από πάνω 1-2 σουβλάκια (ή μπιφτέκια), γιαούρτι και τέλος τη σάλτσα (στις επιθυμητές ποσότητες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου