Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

* 6-8 μελιτζάνες τσακώνικες, όχι πολύ μεγάλες
* 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
* 1/2 φλιτζ. ξίδι
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
* 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο


* Εκτέλεση

1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση. Αλατίζουμε με 2 κ.σ. αλάτι. Πλένουμε τις μελιτζάνες κι αφήνουμε επάνω το κοτσάνι. Χαράζουμε κατά μήκος 4-5 χαρακιές από πάνω ως κάτω, προσέχοντας να μη διαλύσουμε τη μελιτζάνα.

2. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τις βράζουμε για περίπου 5΄ να μαλακώσουν. Προσοχή να μη μας λιώσουν! Αμέσως τις βουτάμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός και τις βάζουμε σε σουρωτήρι στη σειρά για να μη λιώσουν. Βάζουμε βάρος για να στραγγίσουν γρήγορα (συνήθως βάζω μια γαβάθα που να χωράει στο σουρωτήρι). Μετά από μία ώρα τις αραδιάζουμε με προσοχή σε πυρίμαχο σκεύος σε μία σειρά όλες, τη μία κοντά στην άλλη.

3. Βάζουμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τις πιπερίτσες, το μαϊντανό, το δυόσμο και λίγο αλάτι (δοκιμάζουμε πόσο αλμυρό το θέλουμε). Κλείνουμε το βάζο και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί μέχρι να δέσει το λαδόξιδο.

4. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη μαρινάτα. Καλύπτουμε το σκεύος καλά και φυλάμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Μπορούμε να τις διατηρήσουμε έτσι για 2-3 εβδομάδες.




Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου