Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

Συστατικά συνταγής
500γρ. φύλλο κρούστας
1 κιλό πατάτες, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
10 φέτες κασέρι
10 φέτες γκούντα
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 μέτρια κρεμμύδια ψιλικομμένα
3 αυγά
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό φλιτζ. γάλα
2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Μισό φλιτζ. λάδι
αλάτι – πιπέρι
250γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Οδηγίες συνταγής
1.Παίρνετε 4 φύλλα από το πακέτο, τα βάζετε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε τοποθετώντας ανάμεσα στο καθένα μία λαδόκολλα.
2.Ψήστε τα στους 180°C για 15 λεπτά.
3.Βγάλτε τα από το φούρνο και απλώστε τα ένα – ένα στο τραπέζι.
4.Στο μεταξύ σωτάρετε τα κρεμμύδια με το μισό λάδι μέχρι να μαλακώσουν και κάπως να ροδίσουν.
5.Σε ένα μπωλ βάλτε τις πατάτες, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ζαμπόν, τη γραβιέρα, 2 από τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, λίγο αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατέψτε καλά.
6.Βουτυρώστε το ταψί και απλώστε τα μισά (από τα υπόλοιπα) ωμά φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Στρώστε από πάνω τις φέτες κασέρι.
7.Βάλτε από πάνω δύο από τα ψημένα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα. Απλώστε τη γέμιση της πατάτας.
8.Τοποθετήστε τα άλλα δύο ψημένα φύλλα βουτυρώνοντάς τα επίσης. Στρώστε με τις φέτες γκούντα.
9.Σκεπάστε με τα υπόλοιπα ωμά φύλλα βουτυρώνοντας και πά λι το καθένα.
10.Χτυπήστε το τελευταίο αυγό με το γάλα και περιχύστε την πίτα. Χαράξτε την σε κομμάτια.
11.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
cooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου