Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Υλικά: 4-5 αυγά, 1 κρομμύδι ψιλοκομμένο, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 3 κουταλιές αλεύρι, τυρί τριμμένο, 1 φέτα ψωμί τριμμένο.
Εκτέλεση: Τρίβομε το κρομμύδι με το αλάτι, προσθέτομε το δυόσμο, το πιπέρι, το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το ψωμί.
Ανακατεύομε καλά. Χτυπάμε ξεχωριστά τ' αυγά.
Ανάβομε τη φωτιά κι αφού κάψει το λάδι, βάζομε τ' αυγά στο προηγούμενο μείγμα κι ανακατεύομε.
Τα ρίχνομε στο καυτό λάδι κι ανακατεύομε, μέχρι να πήξει. Φτιάχνομε την επιφάνεια κι αφού ψηθεί η μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε απ' την άλλη. Χαμηλώνομε τη φωτιά. Και σβήνουμε, ώστε να στραγγίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου