Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΧΑΝΟΣΑΡΜΑΔΕΣ

Οι σαρμαδες αυτοι γινονται πολυ αφρατοι γιατι δε βαζω πολύ ρύζι



Τι χρειαζόμαστε:
1 μεγαλο λαχανο σφιχτο
700 γρ. κιμας μοσχαρισιος
2 μεγαλα κρεμμυδια
1/2 ματσακι μαϊντανό
2 κ.σουπ. ρυζι γλασέ
1 ποτηρι ελαιολαδο
1/2 κ.γλ. μαυροπίπερο
1 κ.γλ. αλατι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Κιμάδες
Μέθοδος
ΚατσαρόλαςΠεριέχει
ΡύζιΠως το κάνουμε:
1.Ζεματαμε το λαχανο σε μεγάλη κατσαρόλα, μισοσκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, μεχρι να αχνιστουν και τα πάνω φύλλα
2.Οταν κρυώσει ανοιγουμε τα φυλλα του προσεκτικά, αφαιρώντας τα χοντρά μέρη
3.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ριχνουμε στο μισό λαδι που εχουμε ζεστανει σε μετρια θερμοκρασια
4.Τ΄αφηνουμε να σωταριστουν λιγο, χωρις να τα καψουμε ή να τ΄αφήσουμε να βγαλουν νερό
5.Σε μια λεκανιτσα βάζουμε τον κιμά, το ρυζι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπερι, το αλατι, τα κρεμμυδια και το υπολοιπο λαδι
6.Τ΄ανακατευουμε και ξεκινάμε να τυλιγουμε τους σαρμαδες
7.Στη κατσαρόλα που θα τους βάλουμε, απλωνουμε αρκετά κομματια απ΄το λαχανο που δε τυλιγεται και μας περισσευει
8.Το ιδιο κανουμε και στο τελος, αν οι σαρμαδες δε φτανουν και εχουν κενό
9.Βαζουμε τη κατσαρόλα πανω στο ματι της κουζίνας, ριχνουμε λιγο αλατι και λαδι και τους σκεπαζουμε με πιατο
10.Το βαζουμε σε δυνατη φωτια (οχι ομως στο τερμα), προσθετουμε 1,5 ποτηρι νερο
11.Οταν παρει βραση το χαμηλωνουμε και το μαγειρευουμε γυρω στα 40 λεπτά
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελουμε, αντι για απλό αυγολεμονο, μπορουμε να δεσουμε το ζουμι με λιγο βουτυρο και αλευρι, και οταν κρυωσει να προσθεσουμε ενα κροκο και χυμό λεμονιού


sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου