Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ

Υλικά:

600 γραμμ. βρασμένο ή ψημένο στήθος κοτόπουλου
1 ½ φλ. τσαγιού κους κους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Για τη σος
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/3 φλ. τσαγιού χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε νερό ή, αν έχουμε, ζωμό κότας. Τοποθετούμε το κους κους σε μπολ και το περιχύνουμε με το βραστό νερό, ίσα που να το καλύπτει. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά για τη σος.
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά: το κους κους, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα ασπρομανίταρα και το μαϊντανό, και περιχύνουμε με τη σος.
3. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και μοιράζουμε σε 4 μπολ.

μερίδες 4
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου