Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

Υλικά

4 κρόκους αυγών

1 φλιτζάνι πουρέ κάστανου

1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

3 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. κονιάκ

4 ασπράδια αυγών

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση


Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC

Βάλε μερικά κάστανα (10-15) να βράσουν καλά, καθάρισέ τα και λίωσε σε πουρέ

Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους αυγών να πάρουν ανοικτό πορτοκαλί χρώμα

Σε άλλο μπολ χτύπησε τον πουρέ κάστανου με τη ζάχαρη, το γάλα και το κονιάκ.

Πρόσθεσε και τους κρόκους αυγών να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα

Σε καθαρό μπολ με καθαρό σύρμα χτύπησε τα ασπράδια να πάρεις μια αφράτη μαρέγγα και πρόσθεσε με απαλές κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα Βάλε το μείγμα σε μικρά ατομικά φορμάκια και γέμισε μέχρι τα 2/3

Ψήσε για 35 με 40 λεπτά και σέρβιρε με κρέμα γάλακτος

Πηγή: tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου