Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό αμύγδαλα
1/2 κιλό καρύδια
1 φλ. φρυγανιά
1 φλ. αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ. σ. ζάχαρη
1½ φλ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1.200 γραμμ. ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κ. σ. χυμό λεμόνι
1/2 κ. γλ. ξινό

Εκτέλεση:

Στρώνουμε 7 φύλλα και τα λαδώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη γέμιση και βάζουμε 1 φύλλο και γέμιση, 1 φύλλο και γέμιση, μέχρι να περισσέψουν 10 φύλλα, τα οποία τα βάζουμε στο τέλος. Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους και καίμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Με αυτό περιχύνουμε τον μπακλαβά, να πάει παντού. Τον ψήνουμε στους 150 C για περίπου 2½ ώρες, μέχρι να ροδίσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.



Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου