Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά
•2 κιλά κρέας αρνίσιο ή κατσικίσιο
•1 μεγάλο κρεμμύδι
•αλάτι
•πιπέρι
•2 κούπες ρύζι
•2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
•ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας κομμένο. Αφού σοταριστεί και το κρέας, ρίχνουμε πιπέρι και 5 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει. Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ για να μην κολλήσει το ρύζι. Καθώς βράζει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο όσο να μπορεί να το απορροφήσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.



Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου