Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ , ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Υλικά
1 πακέτο μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (βίδες, κοχυλάκια, κοφτό μακαρονάκι)
τα μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο
1 - 2 σκελίδες σκόρδου
1 κουτ. γλυκού φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού φέτα ή τελεμές (ή ανθότυρο, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 15΄
Διαδικασία Ζεματίζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 5 λεπτά σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε ιδανικά προσθέσει και μερικά παγάκια, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Το σουρώνουμε. Στο νερό μέσα στο οποίο βράσαμε το μπρόκολο ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσοχή: πρέπει να κρατάνε λίγο στο δόντι. Τα σουρώνουμε.

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στην αρχή τις σκελίδες του σκόρδου και τις σοτάρουμε για μισό λεπτό, ίσα να αρωματιστεί το λάδι. Πετάμε τις σκελίδες και προσθέτουμε το μπρόκολο. Το φέρνουμε 1-2 βόλτες να λαδωθεί καλά και να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τη φέτα, τη ρίγανη και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη διαλυθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι (με μέτρο αν το τυρί που έχουμε βάλει είναι αλμυρό) και πιπέρι και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου