Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΤΥΡΕΝΙΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Υλικά

* 350 γραμμ. κατσικίσιο μαλακό τυρί (ή μίξη μαλακών λευκών τυριών)
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 2 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
* Για τη γαρνιτούρα
* 2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια
* 2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
* 2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

* Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ να γίνουν διάφανα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε μπολ το κατσικίσιο τυρί και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύτερα είναι να τα ζυμώσουμε με το χέρι.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε λίγα στα πιπέρια, λίγα στο φιστίκι και λίγα στο καρύδι. Τα σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανισμένη μπαγκέτα.

Μπορούμε επίσης να τα καλύψουμε με μαυροκούκι, με σουσάμι, με σουμάκ, με πάπρικα, με μπούκοβο ή με ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.



Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου