Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά:
1 ποτήρι νερού λάδι
2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού καρύδια τριμμένα
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη
2 κ.γ. κανέλλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
σταφίδες μαύρες (όσες προτιμάτε)
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι,το πορτοκάλι,το γαρύφαλο την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Μετά αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι και απλώνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Προσοχή!!! Δεν αναποδογυρίζουμε το ταψί για να βγάλουμε τη φανουρόπιτα.
sintagoylis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου