Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά:
2 κ.σ. βούτυρο
2 φλιτζάνια μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες
2/3 του φλιτζανιού μπράντι ή βερμούτ ή λευκό ξηρό κρασό
5-6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/3 του φλιτζανιού καθαρισμένα κρεμμύδια ψιλοκομμένα(1 μέτριο κρεμμύδι)
1 3/4 του φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο (ειδικό για ριζότο)
1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Βάλε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση
Λιώσε το βούτυρο σε ένα βαθύ μέτριου μεγέθους σκεύος. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σόταρε για 5 λεπτά περίπου
Στη συνέχεια ρίξε στο ρύζι το μπράντι και άφησε το μείγμα να κοχλάσει και να αποβάλει το αλκοόλ
Πρόσθεσε τον ζεστό ζωμό σιγά, σιγά - μισό φλιτζάνι κάθε φορά - ανακατεύοντας για να μην σου κολλήσει το ρύζι
Συνέχισε το ανακάτεμα ώστε να απορροφηθέι εντελώς ζωμός πριν ρίξεις την επόμενη δόση - μισό φλιτζάνι. Κάνε την ίδια διαδικασία για όλο το ζωμό
Μέχρι να απορροφηθεί έτσι ο ζωμός το ρύζι σου θα είναι ψημμένο και έτοιμο.
Πρόσθεσε και την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε
Σέρβιρε με τον φρέσκο μαϊντανό


Πηγή: tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου