Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΒΡΑΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ



H συνταγή της ημέρας 



Υλικά
  • 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς (χεράκι ή μπούτι)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμ. γιαούρτι σακούλας
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το κατσικάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό. Πόλις πάρει βράση, πετάμε το πρώτο νερό. Συμπληρώνουμε νερό στην κατσαρόλα, ίσα που να σκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄, μέχρι σχεδόν να βράσει το κρέας. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Τότε αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα σέσκουλα. Βράζουμε για 15΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το δυόσμο και το αραιώνουμε με ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε τη σούπα και απαλά ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα το κατσικάκι με τη γιαουρτένια σούπα.


Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου