Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ




H συνταγή της ημέρας 
 

Υλικά

-1 κουτί (850γρ) κατεψυγμένη έτοιμη ζύμη
-750γρ πράσα
-200 γρ τυρί φέτα
-5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
-Αλάτι, πιπέρι
-1/2 φλιτζάνι λάδι για το σοτάρισμα
-125 γρ σπορέλαιο
-125 γρ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

  Εκτέλεση

-Ξεπαγώνουμε καλά τη ζύμη.
-Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα.
-Τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ περίπου.
-Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδισει.
-Προσθέτουμε τα πράσα και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
-Προσθέτουμε την φέτα και τα κομμάτια από το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
-Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
-Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 36 εκ.
-Στρώνουμε τα μισά φύλλα Χωριάτικης Ζύμης, βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώνουμε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας περίπου τα 2/3 του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού, ώστε το φύλλο να εξέχει λίγο. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο αλλά καλύπτοντας το μέρος του ταψιού που πριν έμεινε ακάλυπτο.
-Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά.
-Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση του κρέατος και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι.
-Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα της χωριάτικης ζύμης βουτυρώνοντας και πάλι καλά το καθένα και στρώνοντάς τα λίγο σουρωμένα.
-Κλείνουμε την πίτα διπλώνοντας στριφτά προς τα μέσα τα κάτω φύλλα που εξέχουν.
-Χαράζουμε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
-Μόλις βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, τη ραντίζουμε με λίγο νερό βρύσης και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας.
-Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την ξεσκεπάσουμε.

Διάρκεια: 1 ώρα μαζί με την προετοιμασία

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου