Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ





Υλικά 
1 συκωταριά
έντερα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια νερό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
1 μεγάλη χούφτα άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι/Πιπέρι
Προετοιμασία:
Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα και την συκωταριά και τα περνάμε με λεμόνι. Τα ζεματούμε σε καυτό νερό. Αφού βράσουν για λίγο τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και στην συνέχεια προσθέτουμε και τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
Ακολούθως προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 4 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσει ο ζωμός προσθέτουμε και το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί και σβήνουμε την φωτιά.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα. Χτυπάμε και τους κρόκους και τους προσθέτουμε σιγά-σιγά στην μαρέγκα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το χυμό λεμονιών στα αυγά και κτυπάμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε με ένα κουτάλι λίγο-λίγο το ζουμί από την μαγειριτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς για να μην κόψει. Αφού έχει προσθέσετε αρκετό ζουμί για να ζεσταθεί το μείγμα ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Κρατάμε την κατσαρόλα στα χέρια μας και ανακινούμε για να δέσει το αυγολέμονο με τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου