Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ





§                       50 γρ. φρέσκο βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
§                       1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
§                       1 κουτί κακάο (125 γρ.)
§                       2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
§                       1-2 βανίλιες (προαιρετικά)
§                       1 φλιτζάνι του τσαγιού καβουρντισμένα (ή ωμά), αλεσμένα, ανάλατα φουντούκια
Εκτέλεση: 
Κοσκινίζουμε το κακάο με την άχνη ζάχαρη. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο ή τη μαργαρίνη, μέχρι να λιώσει, χωρίς να ''κάψει''.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη με το κακάο και τα χτυπάμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες (προαιρετικά) συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια, αφού προηγουμένως τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι να γίνουν σκόνη και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Αδειάζουμε τη μερέντα σε μικρά βάζα και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 1 περίπου μήνα.
Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, τη βγάζουμε από το ψυγείο και την αφήνουμε 5-10 λεπτά να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου