Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά
-1 κιλό καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
-λάδι καλό
-χυμό ενός λεμονιού
-2-3 σκελίδες σκόρδο
-άνηθο ψιλοκομμένο
-μαύρο πιπέρι
-ελάχιστο λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα καλαμάρια σε λίγο βραστό νερό.Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε. Λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι και το χτυπάμε με το λάδι, το λεμόνι, τον εναπομείνοντα ζωμό και τον άνηθο.Προσθέτουμε το πιπέρι και περιχύνουμε τα καλαμάρια, τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε πιατέλα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ματσάκι μαϊντανό και φέτες λεμονιού.

πηγή : ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου