Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ




Η συνταγή της ημέρας


Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής


1 φλιτζάνι ρύζι Arborio
1 φλιτζάνι ψητά λαχανικά με μπαλσάμικο και μυρωδικά (βασική συνταγή) ψιλοκομμένα και καλά στραγγισμένα
3 1/2 - 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 - 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα και τον σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Σε ένα μεγάλο, βαρύ σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να πάρει καφέ χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για ένα λεπτό, μέχρι να θωρακιστούν οι κόκκοι του ρυζιού από το λάδι.

Αυτό μας βοηθάει ώστε το ριζότο να μη γίνει πολτός.

Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε συχνά.

Περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί προτού προσθέσουμε το επόμενο 1/2 φλιτζάνι ζωμού.

Κρατάμε 1/4 φλιτζανιού ζωμό για το τέλος.

Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει το ριζότο.

Μετά από περίπου 18 λεπτά όταν το ρύζι θα κρατάει ακόμα, προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει.

Το ριζότο είναι έτοιμο όταν οι κόκκοι θα έχουν μαλακώσει αλλά όταν το τρώμε κρατάει και δε λιώνει.
Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τα ψητά λαχανικά με μπαλσάμικο και μυρωδικά και τα 2/3 φλιτζανιού παρμεζάνας.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε το ριζότο αμέσως, γαρνίροντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Διάρκεια: Μαγείρεμα 25 λεπτά

Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου