Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΒΕΡΥΚΟΚΟ


 


Υλικά:

1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
¼ κ.τ.γ. αλάτι
3 κρόκους από αυγό χτυπημένους
1 βανίλια σκόνη
2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος
2 κούπες βερύκοκα πολτοποιημένα


Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κρόκο των αυγών σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  2. Όταν αρχίζουν τα εμφανίζονται φουσκάλες αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα παγωτού και ύστερα στην κατάψυξη για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ψύχεται.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ομοιόμορφη και αφράτη.
  5. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα, τον πολτό από τα βερύκοκα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη.
  6. Προσέχουμε να καλύψουμε την φόρμα ώστε να μην κρυσταλώσει.
  7. Ανά 30' ανακατεύουμε το μείγμα για 3 ώρες και αφήνουμε να σταθεί για 3-4 ώρες.


Πηγή: lovecooking.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου