Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ



Εκτύπωση
  

Υλικά
Σιρόπι:
  • 2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
Πίτα:
  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 ποτήρι ξύσμα από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σιρόπι:
  •  Ετοιμάζουμε σιρόπι βράζοντας την πορτοκαλάδα την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πίτα:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  • Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λάδι λίγο- λίγο, το γιαούρτι και το ξύσμα. (Το μίγμα πρέπει να είναι νερουλό.)
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.
  • Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μίγμα των πορτοκαλιών και ψήνουμε για 1/2 ώρα.
Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου