Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΡΙΖΟΣΑΛΑΤΑ



Ριζοσαλάτα
Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα
  • 1 νεροπότηρο ρύζι παρμπόιλντ
  • 1 φλιτζ τσαγιού αρακά
  • 1 φλιτζ τσαγιού καλαμπόκ
  • ι2 μεγάλα καρότα βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 200 γραμ φιλέτο κοτόπουλο βραστό ψιλοκομμένο
  • 150 γραμ ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1  φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ σούπας σόγια σος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλα από μαρούλι ή σέσκουλα για το σερβίρισμα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε το ρύζι μέχρι να γίνει τρυφερό.  Το σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και μόλις στεγνώσει το αδειάζετε σε μια λεκανίτσα.  Ρίχνετε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατεύετε με δύο κουτάλια.  Περιχύνετε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο, τη σόγια σος και ανακατεύετε και πάλι .  δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε και λίγο αλάτι.  Παίρνετε μια μεγάλη σαλατιέρα την επενδύετε με μαρουλόφυλλα και τη γεμίζετε με τη νόστιμη ριζοσαλάτα.  Την πασπαλίζετε με πιπέρι και τη σερβίρετε
ntomatagemisti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου