Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΓΟΥΡΙ




Η εύκολη συνταγή


Υλικά:


½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
χυμό ενός λεμονιού
225 γρ. πληγούρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κολοκύθι σε κορδέλες
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  2. Τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου αφού τα γυρίσουμε μια φορά. 
  3. Τα βγάζουμε και τ' αφήνουμε στην άκρη.  
  4. Βάζουμε το πληγούρι για 15 λεπτά σε ένα μπολ με ζεστό νερό. 
  5. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο μπολ τα λαχανικά. 
  6. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι,  μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. 
  7. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα μας δίπλα στο κρέας


Πηγή: lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου