Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΣΠΡΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



  • 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια
  • 2 φλιτζάνια βρασμένες φακές
  • 300 γρ. κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 καρότα
  • 1 φλιτζάνι αρακάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 2 κουταλιές γλυκού βασιλικός
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κουταλιές σάλτσα πέστο
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρότα και τα σκόρδα συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε προσέχοντας να μη κάνει σβώλους ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα φασόλια, τις φακές, τον αρακά και το βασιλικό αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και το προσθέτουμε στις πατάτες.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και τη γραβιέρα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Σε βαθύ ταψί διαστάσεων περίπου 20 x 30 αδειάζουμε το μείγμα οσπρίων κιμά και σκεπάζουμε με τον πουρέ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.


Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2500&Itemid=49#ixzz27Dl0Gvcl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου