- 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια
- 2 φλιτζάνια βρασμένες φακές
- 300 γρ. κιμά
- 2 κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 1 φλιτζάνι αρακάς
- 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
- 1 κουτί ντοματάκια
- 2 κουταλιές γλυκού βασιλικός
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 2 κουταλιές σάλτσα πέστο
- Λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρότα και τα σκόρδα συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε προσέχοντας να μη κάνει σβώλους ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα φασόλια, τις φακές, τον αρακά και το βασιλικό αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και το προσθέτουμε στις πατάτες.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και τη γραβιέρα κι ανακατεύουμε καλά.
- Σε βαθύ ταψί διαστάσεων περίπου 20 x 30 αδειάζουμε το μείγμα οσπρίων κιμά και σκεπάζουμε με τον πουρέ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2500&Itemid=49#ixzz27Dl0Gvcl
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου