Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΕΖΥΡ ΠΑΡΜΑΚ




  • ΥΛΙΚΑ

  • 400 gr. φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό βούτυρο φρέσκο
Για την κρέμα 
  • 2,5 κιλά γάλα (κανονικά θέλει βουβαλίσιο)
  • 300 gr. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 gr. ζάχαρη
  • 3 Αυγά
Για το σιρόπι
  • 1300 gr. νερό
  • 1300 gr. ζάχαρη
  • 300 gr.γλυκόζη
  • Χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση : 
Κρέμα
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και μισή ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουμε.
  • Σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Μόλις βράσει το μίγμα της πρώτης κατσαρόλας, το προσθέτουμε στην δεύτερη κατσαρόλα σιγά, σιγά και ανακατεύουμε το μίγμα μας, έτσι ώστε να αφομοιωθεί καλύτερα.
  • Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην φωτιά μέχρι να ξαναπάρει βράση ανακατεύοντας πολύ καλά το μίγμα.
  • Έπειτα αφήνουμε την κρέμα να ωριμάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Φυλλα
  • Θα χρησιμοποιηθεί ταψί διάμετρο 45Χ30 εκ.
  • Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε διαστάσεις 10χ10. Έπειτα παίρνουμε δύο, δύο φύλλα και γεμίζουμε στο κέντρο μια κουταλιά μικρή, κρέμα. Τα τυλίγουμε καλά και τα σουρώνουμε στις άκρες. 
  • Τοποθετούμε ένα, ένα τα κομμάτια στο ταψί σφιχτά. Στην συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω στα κομμάτια έτσι ώστε να πάει σε όλα τα σημεία.
  • Έπειτα βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 oC για 1 ώρα περίπου.
Σιρόπι
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο πρώτα στραγγίζουμε το βούτυρο που απέμεινε στο ταψί. Αμέσως μετά σιροπιάζουμε το γλυκό με καυτό σιρόπι. Έπειτα περιμένουμε για μία περίπου ώρα μέχρι να ωριμάσει έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα, γαρνίρετε με φιστίκι.


ΠΗΓΗ .greekmasa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου