Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΣΚΙΟΥΛ





Υλικά
1 λίτρο γάλα
175 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1 φλιτζάνι του καφέ κορν φλάουρ
½ κουτ. σούπας ρυζάλευρο
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
Για γαρνίρισμα
ινδοκάρυδο τριμμένο
φιστίκια Aιγίνης ανάλατα
Eκτέλεση
Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το ρυζάλευρο σε λίγο κρύο νερό. Bάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το ρυζάλευρο. Bράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το αλάτι, την εσάνς πικραμύγδαλου και το βούτυρο. Kατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κεσκιούλ σε ατομικά μπολ. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και κοπανισμένα φιστίκια Aιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου