Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΛΥΚΟ




1½ κ. κάστανα
1½ κ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
4 ποτ. νερό
1 1½ κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για κάθε ½ κ. κάστανο προσθέτουμε ½ κ. ζάχαρη και 2/3 ποτ. νερό

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα κάστανα προσέχοντας να μη λιώσουν. Αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και αφού κρυώσει ρίχνουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα. Την επομένη τα βράζουμε για 5. Τα κρυώνουμε και τα βγάζουμε απ το σιρόπι προσθέτοντας σε αυτό χυμό λεμονιού. Βράζουμε μέχρι να δέσει. Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τ αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Αφού στεγνώσουν καλά τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου