Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΦΟΥΡNΟ





ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

Κρέας από μπούτι αρνίσιο κομμένο σε μεγάλες μερίδες.
Πατάτες.
Μπόλια αρνίσια.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Δάφνη 1 για κάθε μερίδα κρέατος και 4-5 επιπλέων για τις πατάτες.
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.
Λίγο νερό.
Λαδόκολλες για το τύλιγμα.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόβουμε τις λαδόκολλες σε διαστάσεις τέτοιες που να μας επιτρέπουν να τυλίξουμε την μερίδα του κρέατος, σχηματίζοντας πουγκί. Για κάθε πουγκί θα χρειαστούμε 5 λαδόκολλες , στο κατάλληλο μέγεθος. Ακουμπάμε την μερίδα του κρέατος στη μέση της λαδόκολλας ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ένα φύλλο δάφνης, κλίνουμε σχηματίζοντας πουγκί, το οποίο δένουμε σφιχτά με χοντρό σπάγκο για να μην μας ανοίξει. 

Αφού ετοιμάσαμε τα πουγκιά μας, ώρα να ασχοληθούμε με τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μεγάλες φέτες κατάλληλες για ψήσιμο στο φούρνο, τις ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τις τοποθετούμε σε πήλινο σκεύος με καπάκι. Πριν κλίσουμε το καπάκι, ενδιάμεσα στις πατάτες βάζουμε 4-5 φύλλα δάφνης, ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, και μισό ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε με την μπόλια και τέλος κλίνουμε το πήλινο με το καπάκι του. 

Αφού ο φούρνος μας ωριμάσει και πιάσει θερμοκρασία περίπου 250ο C, βάζουμε μέσα, πρώτα το πήλινο σκεύος –με τις πατάτες- και μετά τοποθετούμε τα πουγκιά με το κρέας μέσα στο φούρνο, με το ειδικό φτυάρι. Κλίνουμε την πόρτα, που καλό είναι να είναι με διπλό τοίχωμα, για να μην έχουμε απώλεια θερμότητας, και περιμένουμε τουλάχιστον 3 ώρες.

ΣΥΝΤΑΓΗ   ΑΦΟΙ ΜΑΛΛΙΩΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου