Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ



Υλικά 
1 μέτριο άσπρο κουνουπίδι
3-4 κρεμμύδια
3 μέτριες πατάτες
3 ντομάτες ή μία κουταλιά πελτές
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 ποτήρι ξύδι
2-3 φύλλα δάφνης
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι


Παρασκευή«Καθαρίζουμε και πλένουμε τα υλικά.
Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και το κουνουπίδι.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες ή -αν μας αρέσει- τα χαράζουμε και τα βάνουμε ολόκληρα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί: λάδι, κρεμμύδια, σκόρδα, πατάτες και το κουνουπίδι με τα κοτσάνια προς τα κάτω, γιατί αυτά θέλουνε περισσότερο βράσιμο.
Αν τα βάλουμε αλλιώς θα διαλυθούνε οι κορφές.
Τελευταία από πάνω βάζουμε τη ντομάτα και λίγο νεράκι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Όταν μαλακώσουν τα υλικά ρίχνουμε και το ξύδι - αν το βάλουμε από την αρχή το φαγητό θα σκοινιάσει (ξεραθεί).
Συνεχίζουμε το βράσιμο με χαμηλωμένη τη φωτιά χωρίς να το ανακατεύουμε καθόλου, μόνο κουνάμε πού και πού την κατσαρόλα.
Πρέπει να βράσει και να μείνει μόνο με το λάδι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου