Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ


·                        

    Για τους κεφτέδες:

·                            150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
·                            150 γρ. αρνίσιο κιμά
·                            ½ ξερό κρεμμύδι
·                            2 κ. γ. μείγμα μπαχαρικών (κόλιαντρο, γλυκάνισο, κανέλα, κύμινο, μπαχάρι)
·                            2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
·                            Καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση
·                            1 κ. σ. ελαιόλαδο
·                            Αλάτι
·                            Για τη σάλτσα:

·                            1 ξερό κρεμμύδι
·                            150 ml τομάτα κονκασέ Pummaro
·                            200 ml έτοιμο ζωμό λαχανικών
·                            1 σκελίδα σκόρδο ψητό
·                            1 φρέσκο κρεμμυδάκι
·                            5-6 κλωνάρια δυόσμο

·                            Ετοίμασε ένα μείγμα 5 μπαχαρικών, τρίβοντας σε ένα γουδί κόλιαντρο, γλυκάνισο, κανέλα, κύμινο και μπαχάρι: πέντε το σύνολο.
·                            Τρίψε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, για να βγάλει τα υγρά του, ζύμωσε ελαφρώς όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, μέχρι να ομογενοποιηθούν, και άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για ½ ώρα στο ψυγείο.
·                            Πλάσε τώρα μικρούς κεφτέδες, πέταξέ τους χωρίς να τους αλευρώσεις σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδo να τους καλύπτει κατά ¾ μέσα στη σάλτσα.
·                            Βάλε τους κεφτέδες σου να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και ετοίμασε την εν λόγω ανατολίτικη σάλτσα ως εξής: ζέστανε ένα τηγάνι, μέχρι να κάψει καλά, ρίξε μέσα ελαιόλαδο
 και σόταρε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε το ψητό σκόρδο, ρίξε την τομάτα κονκασέ και σβήσε με ζωμό λαχανικών.
·                            Ρίξε τώρα τους κεφτέδες στη σάλτσα και σιγόβρασέ τους για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αλλά όχι παραπάνω, εκτός αν θες να σκληρύνουν και να μην είναι αφράτοι. Μετά πασπάλισε τους με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι ή ακόμα και με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου, και σέρβιρε με ταμπουλέ και αραβικές πίτες με πάπρικα


πηγη cookoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου