Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

λικά
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 7 1/2 φλυτζάνια μαλακό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • κανέλλα
  • τριμμένο καρύδι
Για το σιρόπι:
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 2 φλυτζάνια μέλι
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ).
  • Πλάθετε τα μελομακάρονα μικρά (γιατί θα φουσκώσουν πολύ στο φούρνο) και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  • Οταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το μέλι σε βραστό νερό.
  • Απλώνετε τα μελομακάρονα σε μια λαμαρίνα και τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
  • Τέλος, τα πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι.
Καλή σας όρεξη και Καλές Γιορτές!!!
greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου