Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 αυγά χωρισμένα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
- 500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- ξύσμα λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- χυμό από 1 λεμόνι
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το ξύσμα.
- Χτυπάμε τ'ασπράδια μαρέγκα σε χαμηλή ταχύτητα αρκετή ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε τμηματικά την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές.
- Στο μείγμα του βουτύρου προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε με κοφτές κινήσεις (σαν να κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι).
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την αμυγδαλόψιχα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Αδειάζουμε το γλυκό σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε το γλυκό στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 45'
- Όταν ψηθεί το γλυκό βράζουμε το σιρόπι 4-5'
- Το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με μια κουτάλα.
sintagespareas.gr
Λίγα μυστικά ακόμα