Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
  • 1 κιλό κιμάς από φιλέτο γαλοπούλας
  • 2 αυγά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουτ. της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο ψωμί
  • 3 κουτ. της σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα)
  • ¼ φλιτζανιού νερό
  • Ελαιόλαδο
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα
Για τη συνοδευτική σάλτσα με κασέρι:
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. της σούπας κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό
  • 1 κουτ. της σούπας πικάντικη μουστάρδα
Για τις πατάτες φούρνου:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι ψίχουλα από ψωμί του τοστ
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο ημίσκληρο τυρί
  • 3 κουτ. της σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, δεντρολίβανο, ρίγανη)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλουμινόχαρτο


Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά, το σωταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το τριμμένο ψωμί, τα αυγά, το νερό, το μαϊντανό, τη μουστάρδα και την ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για να δέσει 1-2 ώρες πριν πλάσουμε τα μπιφτέκια. Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. 
Για τη σάλτσα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κασέρι, τη μουστάρδα και το κορνφλάουρ με το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε με αυτή τα μπιφτέκια. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Για τις πατάτες φούρνου:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Ακουμπάμε την κομμένη πλευρά στον πάγκο εργασίας και κάνουμε με το μαχαίρι παράλληλες τομές, χωρίς να τις κόψουμε τελείως. Αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε με τη σειρά σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το ημίσκληρο τυρί και τα φρέσκα μυρωδικά. 
Ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το παραπάνω μείγμα. Ψήνουμε για 10 λεπτά χωρίς να τις σκεπάσουμε.
katipsinetai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου