Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


από τον ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΛΗ
Για τους λάτρεις των διαφορετικών και έντονων γεύσεων

ΥΛΙΚΑ:
125 γρ. μπισκότα oreo
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα τριμμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τσέρκι και το βάζουμε σε ταψί στο οποίο στρώσαμε λαδόκολλα. Πιέζουμε με το χέρι το μείγμα μέσα στο τσέρκι για να κάνουμε τη βάση. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τμηματικά τα αυγά. Ρίχνουμε αργά και τη λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στο τσέρκι, να γεμίσουν η βάση και τα τοιχώματα. Mε μια σπάτουλα σρώνουμε την επιφάνεια να γίνει λεία.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επομένη μέρα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη σοκολάτα , αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε.
CHEESECAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Για τους λάτρεις των διαφορετικών και έντονων γεύσεων

ΥΛΙΚΑ:
125 γρ. μπισκότα oreo
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ. κουβερτούρα
1 κούπα τριμμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τσέρκι και το βάζουμε σε ταψί στο οποίο στρώσαμε λαδόκολλα. Πιέζουμε με το χέρι το μείγμα μέσα στο τσέρκι για να κάνουμε τη βάση. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τμηματικά τα αυγά. Ρίχνουμε αργά και τη λιωμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στο τσέρκι, να γεμίσουν η βάση και τα τοιχώματα. Mε μια σπάτουλα σρώνουμε την επιφάνεια να γίνει λεία.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επομένη μέρα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη σοκολάτα , αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου