Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤΣΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΑ


ΠΡΟΪΟΝ:
ΦΥΤΙΝΗ με βούτυρο
ΠΕΡΙΟΧΗ
Μακεδονία – Αλεξανδρούπολη
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Τσιγεροσαρμαδάκια μακεδονίτικα
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
35
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
Εύκολο
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
35
ΜΕΡΙΔΕΣ:
8-10
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά
  • 2-3 μπόλιες ή σκεπη αρνιού κατσικιού
  • 180 γρ. ρύζι γλασέ
  • 4-5 ρίζες φρεσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας “Φυτίνη με βούτυρο”
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • Λίγη κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε τη συκωταριά και σκεπάστε τη με νερό και βράστε έως ότου μαλακώσει ελαφρά.
  • Μόλις ζεματιστεί η συκωταριά στραγγίξετε την και στην συνέχεια  λιώστε την ελαφρά στο μπλέντερ
  • Σε ένα άλλο σκεύος ρίξτε την μισή ποσότητα της Φυτίνης και σοτάρετε το ρύζι μαζί με τον άνηθο, τον δυόσμο και το φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Μόλις το ρύζι ξανθίνει προσθέστε τη συκωταριά  μαζί με την υπόλοιπη ποσότητα της Φυτίνης και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά ,καρυκεύεστε με αλατοπίπερο και την κανέλλα
  • Μουλιάστε σε χλιαρό νερό τις μπόλιες και κόψτε τη σε κομμάτια και κατόπιν  τυλίξτε την γέμιση όπως τα ντολμαδάκια.
  • Τοποθετήστε τα τσιγεροσαρμαδάκια σε ταψί αλειμμένο με Φυτίνη, και ψήστε στον φούρνο στους 180ο – 200ο  για 45-55΄
 Υahoo!news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου