Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 και 1/2 κούπα μέτρια τριμμένα καρύδια
  • 1 και 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 και 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα τριμμένη


ιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Επικάλυψη κουβερτούρας
  • 250 γρμ κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 30 γρμ καλαμποκέλαιο
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Φτιάχνει
20 κομμάτια

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)
Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε τα υγρά.
Βήμα 2
2)
Αλείφουμε με φυτική μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο το ταψάκι μας και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Βήμα 3
3)
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180ο, για περίπου 35-40 λεπτά.
Βήμα 4
4)
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντάς το για 5 λεπτά.
Βήμα 5
5)
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο,με ένα ξύλινο σουβλάκι κάνουμε τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια
Βήμα 6
6)
και το περιχύνουμε προσεκτικά με το χλιαρό σιρόπι.
Βήμα 7
7)
Το γαρνίρουμε με στραγγισμένο γλυκό του κουταλιού επιλογής μας (προτιμώ το περγαμόντο) ή κάνουμε μια επικάλυψη κουβερτούρας λιώνοντας σε μπεν μαρί 250 γρμ κουβερτούρας με 30 γρμ καλαμποκέλαιο,μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 8
8)
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το διατηρούμε στο ψυγείο.

πηγη συνταγεσ τησ παρεας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου