Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΪΚΑ (ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ)



Μία παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια  Σμυρνέικα για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο. Λαχταριστά, μυρωδάτα καιτραγανά, έρχονται από την άλλη άκρη του Αιγαίου στην κουζίνα σας.
Προετοιμασία 20΄
Μαγείρεμα περίπου 25΄
Υλικά
  • 1300 γρ. αλεύρι για όλεςτις χρήσεις
  • 8 αβγά χωριστά κρόκους και ασπράδια
  • 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα
  • 280  γρ.ελαιόλαδο Αλτις Κλασικό
  • 3 φακελάκια βανιλέτα Alsa
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό πορτοκαλιού ελαφρά χλιαρό
  • 3 κουτ. γλυκού αμμωνία ανθρακική
  • Ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι

Οδηγίες  Μαγειρέματος
Kοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το ελαιόλαδοΑλτις Κλασικό.
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε το χλιαρό χυμόπορτοκαλιού μαζί με την αμμωνία και την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπήστε σε μία άλλη λεκάνη τους κρόκους τωναβγών με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και σε μία άλλη λεκάνη χτυπήστε ταασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
Βάλτε το μίγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρηστο κέντρο του αλευριού με το λάδι  καιζυμώστε ελαφρά.
Προσθέστε λίγο λίγο τη μαρέγκα.
Ενσωματώστε το χυμό πορτοκαλιού στο μίγμα τηςζύμης και ζυμώστε πάλι ώστε  να γίνει μίααφράτη μαλακή ζύμη.
Πλάστε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
Τοποθετήστε τα σε αλειμμένο ταψί με ελαιόλαδοΑλτις Κλασικό αραιά διότι φουσκώνουν.
Τέλος αλείψτε το κάθε κουλουράκι με κρόκοαβγού.
Ψήστε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους170ο για 20 – 25 λεπτά.
livesmart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου