Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά (για 10-12 πιτάκια):
1 πακέτο Φύλλο κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
750 γρ. πατάτες
3 μεγάλα πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ. τριμμένη φέτα
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
3 αβγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων


αλάτΕκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζετε σε μία κατσαρόλα, τις σκεπάζετε με νερό, αλατίζετε και τις βράζετε για 15 λεπτά. Όταν βράσουν τις στραγγίζετε. Καθαρίζετε και κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Βάζετε σε μία κατσαρόλα 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Όταν μαλακώσουν, αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνετε τις πατάτες, τον άνηθο, την φέτα, 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Ετοιμάζετε τα πιτάκια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα αλείφετε με το αβγό που περίσσεψε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 30 λεπτά.
Για να φτιάξετε Τρίγωνα με ένα φύλλο

Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείφετε ένα φύλλο με ελαιόλαδο, το διπλώνετε στην μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, το αλείφετε και το ξαναδιπλώνετε.












Βάζετε 2 κουταλιές από το μείγμα στην μία άκρη του φύλλου. Διπλώνετε το φύλλο τριγωνικά και συνεχίζετε το τύλιγμα μέχρι να σχηματίσετε ένα τρίγωνο πιτάκι.












Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά και τα αλείφετε τα πιτάκια με ένα χτυπημένο αβγό.




ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου