Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ









Υλικά 
Για τη βάση της τάρτας:
3/4 της κούπας αλεύρι
1&1/3 της κούπας βρώμη
1/3 της κούπας μαργαρίνη soft
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Κρέμα:
5&1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/8 κ.γ. αλάτι
1-2 βανίλιες
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού (ακέρωτο ή βιολογικό)
1/2 κούπα νερό & 2&1/4 της κούπας νερό ακόμη
1 κ.σ. μαργαρίνη




Εκτέλεση 
Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, τη μαργαρίνη, τη βρώμη και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό και ανάγλυφο. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψάκι, βάζουμε μέσα τη ζύμη και την πατάμε με τα χέρια για να φτιάξουμε μία βάση που θα είναι παντού ομοιόμορφη. Βάζουμε πάνω στη ζύμη μία λαδόκολλα και από πάνω της φασόλια, για να μη φουσκώσει η βάση μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για περίπου 15'-17'.
Όσο ψήνεται η βάση ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ, τη 1/2 κούπα νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο. Βάζουμε το υπόλοιπο 2&1/4 της κούπας νερό σε μία κατσαρόλα και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το λεμόνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε πάνω στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πήξει για περίπου 5', ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10' και κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σταθεροποιηθεί πριν το κόψουμε.

 Μικρά μυστικά 
Αν η ζύμη της τάρτας είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγη ακόμη βρώμη, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγη μαργαρίνη. Επειδή δεν περιέχει αβγά, η κρέμα θα είναι λίγο πιο άσπρη από ότι στις μη νηστίσιμες λεμονόπιτες. Μπορούμε να βάλουμε από πάνω φυτική σαντιγί, τριμμένα μπισκότα (νηστίσιμα) ή άχνη ζάχαρη.


ΠΗΓΗ syntages me fantasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου