Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ






Για 6-8 άτομα

Για τη λεμονόπιτα
227 γραμμάρια βούτυρο
384 γραμμάρια αλευρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
245 γραμμάρια γάλα φρέσκο
Ελάχιστο αλάτι

Για το σιρόπι
300 γραμμάρια ζάχαρη
180 γραμμάρια νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Φλούδα λεμονιού



Εκτέλεση

Για τη λεμονόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα, και το ξύσμα λεμονιού.
Σε διαφορετικό μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι.

Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα για 5 λεπτά.
Μόλις κρυώσει καλά το κέικ, το ξαναβάζουμε μέσα στη φόρμα του, και με ένα καλαμάκι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Περιχύνουμε το κέικ λεμονιού με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα ώσπου να κρυώσει εντελώς.




Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Πηγή sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου